Wandelen

Wandelen het hele jaar door, ieder seizoen haar tooi. 
Vanuit deze landelijke dorpskern vertrekken wegen in alle richtingen over het grondgebied van de gemeente. Deze bestaat uit 12 dorpen en al deze dorpen zijn met elkaar verbonden via mooi uitgezette en rustige wandelingen.

Dankzij het heldere water van de beken, die van de steile, indrukwekkende hellingen klaterend de diepe valleien bereiken, heeft de streek de naam ‘klein Naams Zwitserland’ gekregen. Meer dan 400 kilometer uitgestippelde wandelingen brengen u naar de meest afgelegen schilderachtige plekjes.

In het seizoen (van 21 juni tot 21 september) wordt er over de Semois ter hoogte van Laforet een extra wandelbrug gebouwd. Deze wordt gemaakt van tenen van wilgenbomen. Het is een oude traditie die nog teruggaat tot de tijd dat er tabak verbouwd werd in de vallei van de Semois.
De brug biedt wandelaars de kans om routes te verkorten en te verlengen en het is een aparte belevenis om over de brug te lopen.

De toeristische en culturele rijkdom van de gemeente komt tot uiting in haar dorpen die hun tradities, folklore en gastronomie trouw bleven en u met trots hun streekproducten aanbieden.

Kajakken

Als er voldoende water in de Semois stroomt, kan er een afvaart gemaakt worden in een kakjak.

De Semois is een van de meest ongerepte riviertjes van de Belgische Ardennen.

Aan de oevers van de parallel aan de Belgisch-Franse grens stromende Semois zijn geen vervuilende industrieën, evenmin als drukke toeristenplaatsen.
Het riviertje stroomt door een steil heuvellandschap van bossen en weiden.

Wat meanderen betreft is de Semois kampioen van België: zij is 175 kilometer lang terwijl hemelsbreed tussen bron en monding slechts 70 kilometer ligt.

Forelvissen

In de directe omgeving zijn er diverse forelvijvers waarin gevist kan worden zonder vergunning. Voor het vissen in de Semois is een vergunning nodig, die is te koop bij het viswinkeltje in Vresse.

Het seizoen is open van 1 mei tot 1 november.

Langlaufen

Wist u dat er in de winter in de omgeving van B & B Theo Lognard verschillende kleine langlaufgebiedjes zijn?

Deze zijn nog niet ontdekt door de massa, er zijn wel mogelijkheden in de omringende dorpjes om langlaufski’s te huren en een aantal dagen op
de lange latten de omgeving te verkennen.
Voorwaarde is natuurlijk wel dat er voldoende sneeuw is gevallen en dit weet je nooit lang van te voren!

Paardrijden

Er zijn in Vresse sur Semois diverse maneges welke het mogelijk maken om prachtige toertochten te paard te maken door de Belgische Ardennen.

Wat is er boeiender dan tijdens een rit te paard het geluid van de Vlaamse gaai te horen, de flora te bewonderen en bij een zacht briesje, starend naar de wolken, de mystieke sfeer van het woud in u op te nemen.
Er is een manege die zich gespecialiseerd heeft in Camargue paarden.

Motortoertochten

In de directe en wijde omgeving van B & B Theo Lognard zijn er vele mogelijkheden om met de motor te toeren.

Veel bezoekers van onze herberg zijn erg enthousiast over de omgeving.  Frankrijk ligt op nog geen 10 kilometer afstand.
En binnen een straal van 100 kilometer ben je zo in Luxemburg en Duitsland.
Maar als je in de directe omgeving blijft, kun je vele kleine en mooie kronkel weggetjes van de Belgische Ardennen ontdekken.

Trailrunning

Trailrunning is hardlopen op onverharde paden. Het draait bij deze hardlopers niet zozeer om snelheid en records, maar meer om de natuurbeleving.

Trailrunning is sinds een jaar ongelofelijk populair in de BeNeLux.  Trailrunners zijn niet bang voor regen of modder.
Trailrunroutes onderscheiden zich van wandelroutes, omdat trailrunroutes net iets langer zijn (meestal 20 – 35 km) en men het asfalt zoveel mogelijk probeert te vermijden.

Steeds meer lopers gaan op eigen houtje de natuur in, met de gps.
B & B Theo Lognard heeft trailrunroutes laten ontwikkelen en ze zijn beschikbaar voor onze gasten.

Je kunt ook gebruik maken van een speciaal trailrun arrangement. Als je geïnteresseerd bent, vraag er dan naar!